Home
Info
Gastenboek
News
Fotos
Muziek
Clientes
home
info
gastenboek
news
fotos
muziek
relaties
             
De vrolijke, temperamentvolle en romantische muziek uit Mexico


MUSICI

Humberto Albores Martinez

guitarrón, background vocals

Humberto is in Chiapas, Mexico geboren. Vanaf 1993 tot 2000 heeft hij studies van muziek gevolgd op de Universiteit van “Ciencias y Artes del Estado de Chiapas” in Mexico. (UNICACH). Tijdens zijn studie van klasieke gitaar, onder leiding van de meester Eudardo Orozco Ambriz, heeft Humberto deelgenomen aan diverse groepen van mexicaanse volksmuziek, met welke hij op belangrijke podia van de Republica van Mexico heeft opgetreden.

Humberto heeft in zijn carriere als gitarist bij “El Ensamble de guitarras de Chiapas” eerste gitaar gespeeld en met deze groep heeft hij door heel Mexico opgetreden. Hij richtte de groep “Feelings” op en als dirigent van deze groep deed hij veel optredens in Mexico. Bovendien maakte deze groep verschillende opnames van groot succes. Humberto werd als bassist uitgenodigd in 1998 om deel te nemen in de groep Na'rimbo; met deze groep ontwikkelde hij een fusie van latin jazz met traditionele muziek uit zuidelijke gebieden van México.

In 1999 trad hij op in Belfort, Frankrijk op het “Fesitival International de Música Universitaria” (FIMU). In Parijs trad hij op in “La casa de Latinoamerica” en op “La fiesta de la música”, in de Mexicaanse Ambassade. En mei 2003 gaf hij een aantal concerten in Spanje in de provincie Ribarroja del Turia, Valencia en in Zaragoza.

In januari 2004 trad hij op tijdens het “Festival del APAP” in New York. In augustus 2004 speelde hij op het Festival “Out of doors” in het Lincoln Center in New York.


Rafael Guel Frías (Mexico)

vocal, vihuela, jarana.

Werd in Zacatecas, Mexico geboren, wart hij op 16 jaar leeftijd traditionele muziek uit Latijns Amerika begon te studeren op zelf wijze. Daarna volg hij muziek studiesop de Escuela libre de Música en Escuela Ollin Yoliztli in Mexico.

In1977 richt hij op de groep "Coihue ». In 1981 is hij medeoprichter van de miembro groep « Mapu ».In 1983 deed hij diverse onderzoeken met de indiaanse bevolking uit Chiapas enxaca waar hij heeft zich ontwikkeld zijn kennis over de etnische muziek uit Mexico.In 1984 reis hij naar Europa met de groep Mapu om verschillende concerten en pedagogische optreden uit te voeren op Universiteiten en scholen op diverse provincies van Spanje.Met deze groep treden ook op radio en televisie programma's en op diverse festivals in Europa. In 1985 reis hij naar Nederland met de groep "Mapu ».om hier op te treden.. Vanaf dit jaar vervjijft hij hier en richt hij op zijn duo « Cuahutli ». Vanaf 1990 tot 2002 spelt hij samen met de mariachi « Tierra Caliente ».

Diverse opname's Mapu : « .con la verdad del pueblo  la eternida del canto » (1983), Mapu « Latinoamerica » (1985), Instrumentos de cuerdas latinoamericanos (1988), Maria de Lourdes en Holanda (1990), Tierra Caliente Mestiza (1992), Grupo Condor « Raramuri » (1995) - Obsidiana- Ceiba « Intuición » ( 1999), Zapukai « Son de los Diablos » (2002), Annet Saatrube Trio (2003)


Claudia Valenzuela

viool

Claudia werd 1980 in Moskou geboren en is opgegroeid in Frankrijk in een muzikantenfamilie. Met een leeftijd van zes jaar begon zij viool te spelen. Ze volgde de eerste lessen aan de nationale muziekschool van Villemomble bij M. Thuillier. Later studeerde zij met een zilveren onderscheiding af aan de nationale muziekschool van Fresnes onder C. Fournier. 1998 werd Claudia uitgenodigd de lessen van N. Morosova aan het conservatorium van Rotterdam te volgen waar zij in 2004 afstudeerde begeleid door A.Czifra. Tegenwoordig is zij bezig met een tweede fase studie aan het Conservatorium van Tilburg. 

Kamermuziek is Claudia's grote passie. Zij maakte voor vijf jaar deel uit van het Frida Kahlo String Trio, waarmee zij op verschillende plaatsen in Nederland en Spanje heeft opgetreden. Naast haar klassieke opleiding speelde en speelt Claudia ook in diversen wereld muziek formaties zoals de Turkse band “Anadolu Esgezi” waarmee zij ook en CD heeft opgenomen. Als lid van de salsa band “Eric y su Chocolate” (timba-charanga style) verzorgt zij sinds 2002 regelmatig optredens in Nederland, België en Luxemburg. In september 2004 kreeg Claudia de kans om bij Gerardo Rosales y su grupo la Crisis te komen spelen.


Laura Valenzuela

Viola

Laura Valenzuela (1977) werd in Rusland geboren in een familie van musici: haar Chileense vader was cellist en hColombiaanse moeder pianiste. Haar muzikale carrière begon op zevenjarige leeftijd in Parijs, waar ze studeerde bij o.a.J.L. Bonafous, C.Chevauche en J.B. Brunier. Sinds 1999 studeert zij in Nederland, eerst bij Ron Ephrat in Rotterdam, later bij Mikhail Kuguel aan het conservatorium van Maastricht, waar zij in juni 2004 afstudeerde.. Naast het spelen in professionele orkesten is Laura veelvuldig te beluisteren op de diverse kamermuziekpodia. Met name met strijktrio Frida Kahlo trad zij op in Nederland, Duitsland en Spanje.

Haar Colombiaanse afkomst is onmiskenbaar in haar liefde voor Latijns Amerikaanse muziek, in het bijozonder Salsa. Als lid van Charanga-Timba band Eric y su Chocolate is zij regelmatig te horen in de Benelux. Bovendien speelt ze sinds september 2004 in de Charanga band La Crisis dat geleid wordt door de beroemde Venezolaanse percussionist G.Rosales.

Naast salsa toont Laura een grote voorliefde voor Argentijnse Tango en ook in deze stijl hierin heeft zij zich uitermate bekwaamd. Haar tangocarriére begon in Orquesta Tipica OTRA. Heden is zij lid van tangostrijkkwartet Pavadita, dat momenteel op tournee is door Nederland, samen met de zanger Thé Lau.

Met haar recente toetreden tot mariachi band Fiesta Mexicana is nog een muzikaal wens in vervulling gegaan.


Fernando Lobato (Ecuador)

vocal, guitarra, guitarron.

Fernando Lobato werd in Ecuador geboren, waar hij op 14 jarige leeftijd zijn muzikale carrière als professioneel zanger-gitarist begon. Hij studeerde muziek aan het "Jose Maria Rodriguez"conservatorium van Cuenca in Ecuador.

Hij formeerde diverse groepen en speelde in orkesten van naam. Met zijn band "Dynastia"oogstte hij vooral nationaal veel succes. Gedurende deze tijd deelde hij het podium met gerenommeerde latijns-amerikaanse artiesten.

In 1989 is hij naar Europa gekomen om hier zijn muzikale talent te presenteren op diverse festivals en optredens in o.a. Nederland, Duitsland, België, Spanje. Ondertussen heeft hij zich nog verder gespecialiseerd door privé-lessen te nemen in zang en gitaar van grootmeesters als John Filmore (flamenco) en Pere Soto (jazz).

In 1996 verscheen zijn debuut-cd "Fernando Lobato. con Sabor Latino". Hierop zijn klassieke latijns-amerikaanse en Spaanse thema's als "Guantanamera", "Besame mucho" en "Cuando calienta el sol" te beluisteren.Gedurende zijn lange muzikale carrière heeft Fernando ook deel uit gemaakt van verschillende muziekgroepen met wie hij in verschillende landen optreedt. Bovendien geeft hij Zuid-Amerikaanse gitaarles.


Heiko Ebner

trompet

Heiko werd 1972 geboren en groeide op in het zuiden van Duitsland, om precies te zijn in het “Zwarte Woud” waar hij bij traditionele orkesten met het trompetspelen begon. Later verhuisde hij naar Muenchen waar hij een opleiding volgde en werkte als metaalblasinstrumentenbouwer. Niet alleen het bouwen van eigen trompetten maar ook het bespelen ervan werd een passie. Hij spelde in verschillende jazz formaties en big bands waaronder b.v. het landelijke jeugd jazz orkest bayeren. Later studeerde hij van 1997 – 2002 trompet jazz / lichte muziek aan het Hilversums conservatorium en het conservatorium van Amsterdam. Tijdens en na zijn studie had hij gelegenheid om verschillende muziekstijlen te verkennen en heeft hij veel ervaring kunnen verzamelen bij diversen jazz-, pop- en latinformaties en big bands. Heiko spelde en speelt met o.a. Eddy Martinez, Gerald y la Ritmica , Orquesta Naranja, Corazon Ardiente, Supersub and the Glenn Weisz Orchestra. Hij werkt verder met diversen jazz en latin (jazz) formaties voornamelijk in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.


Paúl Lovato
(Ecuador)

vocal, guitarra

Werd in Cuenca Ecuador geboren, hij ging vanaf jonge leeftijd spelen vooral percussie instrumenten. Later begon hij gitaar leren spelen met zelf studie. In 1995 komt hij naar Europa waar hij treedt op als solist in diverse evenementen.

Gedurende deze tijd spel hij ook met diverse groepen. In 1997 spel hij met Sabor Latino groep met wie hij op verschillende festivals en concerten heeft gespeld in Nederland, Duistland en ook op andere landen.

 

Traditionele dans van Mexico

Tijdens onze optredens laten onze danseressen het publiek genieten van de traditionele Mexicaanse dans in hun prachtige Mexicaanse kostuums uit de verschillende gebieden van México.

 

TerugTerug